Mónosbéli Gyermekotthon | Rólunk
50333
page-template-default,page,page-id-50333,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Rólunk

A Mónosbéli Gyermekotthon

A Bükk hegység délnyugati lejtőjén, a Mónos patak két oldalán terül el Mónosbél. A főtéren megállva látni a környéket uraló és őrző Bélkőt, az elhagyott mészkőtufafejtő zegzugos alakzatát, a valaha volt Kősor néhány régi hátát, a 200 éves kis templomot, köröskörül pedig a Bükki Nemzeti Park csodálatos erdejét.

E mesés környezetben található gyermekotthonunk, mely két szakmai egységben, 58 férőhelyen biztosít teljes körű ellátást ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett 0-17 éves, utógondozói ellátást és utógondozást a 18-24 éves korosztály számára. A 10-12 férőhelyes csoportokban a normál, a különleges és a speciális szükségletű gyerekek együtt élnek. A testvérek együtt kerülnek elhelyezésre a vegyes életkorú, heterogén csoportokban. A gyermekek öt, külön bejáratú önálló lakóegységben élnek. A csoportok földszinti részén modern berendezésű étkező-konyha és nappali található. A gyermekek az emeleti részen, 1-2-3-4 ágyas, otthonos hangulatú szobákban élnek. A szobákat lakóik a saját alkotásaikkal díszítik, lehetőségük van személyes „kincseik ”elhelyezésére, az igény szerinti személyes elvonulásra.

Az intézmény kastélyépületében kapott helyet a titkárság, az igazgatói, a szakmai vezetői iroda, a gazdasági, könyvelői és pénztári irodák. A kastélyépület felújítása során megtörtént a gépészeti modernizáció, renoválták a belső tereket, kicserélték a nyílászárókat és a burkolatokat, műhelyeket, rajztermet, könyvtárat alakítottak ki, és beépítettek egy új, akadálymentesített vizesblokkot is.

A hatalmas, virágos kertekkel tarkított udvaron aszfaltozott valamint füves focipálya, gyümölcsöskert, petanque-pálya, röplabda pálya, filagória, s a kisebbek örömére fajátszótér is található.

A konditerem, a zeneszoba, pszichológusi és fejlesztő pedagógusi helyiségek különálló épületekben vannak.

Kelemenné Kovács Erzsébet

gyermekotthon-vezető

Dr. Jungné Richter Judit

 intézményvezető

Erki Lászlóné

gyermekotthon-vezető